1994 - Openbaar Kunstbezit Vlaanderen

OKV1994
1994 - 32ste jaargang

Gerelateerde Artikels

Wie vandaag het kasteel van Gaasbeek bezoekt, moet bedenken dat het nog slechts een klein stukje betreft van wat eens een van de belangrijkste heerlijkheden van Brabant was.
Hans Memling

De man, van middelbare leeftijd, is geschilderd in een landschap, in driekwart naar rechts gekeerd. Ondanks het feit dat de figuur een groot deel van het schilderij-oppervlak in beslag neemt, werd nog een hele achtergrond uitgewerkt.

Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren

Een introductie tot een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum te Tongeren. Teksten over het basisconcept van het nieuwe museum en over de wijze waarop dit door architecten, vormgevers, wetenschapsmensen en kunstenaars gestalte gegeven werd.

Laat-gotische beeldhouwkunst

Vanaf de jaren twintig van de 15de eeuw ontwikkelde zich in de beeldende kunsten van de gebieden ten noorden van de Alpen een nieuwe vormentaal die zo karakteristiek en onderscheidend was dat de kunstgeschiedenis haar situeerde in een eigen stijlperiode: de laat-gotiek.

Fragmenten van fotografie in Belgiƫ

Aan drie selectieheren werd gevraagd om elk een keuze te maken van 10 fotografen en een foto uit hun oeuvre. "Fragmenten van fotografie" is een verantwoorde, individuele selectie die mag leiden tot inzicht in en waardering van het medium.