BAM - Musée des Beaux-Arts Mons

Middenin de historische binnenstad van Bergen vind je een hypermodern gebouw waarin het BAM gevestigd is. Het BAM, Museum voor Schone Kunsten in Bergen heropende zijn deuren op 05/10/2013 met de heropeningstentoonstelling gewijd aan Andy Warhol.

Dit Museum voor de Schone Kunsten heeft een grote selectie Cobra-werken, Popart, installaties en andere moderne beeldende kunst. Daarnaast heeft het BAM ook een oude collectie met Belgische en vooral Waalse werken uit de 15e tot 19e eeuw. Bijzonder is de collectie prenten uit de periode tussen de twee wereldoorlogen, waarin de stad Bergen het zwaar te verduren heeft gehad.

ARCHIEF Openbaar Kunstbezit Vlaanderen:

Logo site

Open:
dinsdag tot en met zondag
Gesloten:
maandag
Prijs:
€ 4,00
vaste collectie (tijdelijke tentoonstelling € 9,00)
Korting:
€ 2,00
leraars, studenten, senioren, diverse reductiekaarthouders (lijst ter inzage aan het onthaal) vaste collectie (tijdelijke tentoonstelling: € 6,00)