Bruges Beer Experience

Het biermuseum is  ingericht op de bovenverdiepingen van het Postgebouw op de Markt in Brugge, ingang Breidelstraat 3.

Het museum  is een hedendaagse evocatie over de geschiedenis van het bier, over bier in België met unieke gistingswijzen en brouwmethodes, met de focus op de Brugse biergeschiedenis en het gruutverhaal. Met een zintuiglijke beleving van de grondstoffen: mout, hop, gruut, gerst.

In de toegangsprijs is een degustatie begrepen in de degustatieruimte (bier proeven, hoe bier degusteren).

Men heeft een hedendaagse, actuele en vooral interactieve versie van een ‘museum’ gemaakt. Elke bezoeker krijgt een tablet om op zijn eigen ritme en volgens zijn eigen interesses alle aspecten van het bier, haar geschiedenis en het brouwen te leren kennen. De tablet werkt via de ingebouwde camera met objectherkenning. Wanneer de bezoeker de tablet naar een bepaald object richt, wordt de informatie getoond in de vooraf gekozen taal. Wie toch nog meer wil weten kan altijd doorklikken naar meer content, zij het film- / fotomateriaal of gewoon meer tekstuele toelichting. Op die manier kiest elke bezoeker hoeveel hij of zij wil weten over elk onderwerp.

Enkele thema’s die ruim aan bod komen:

- geschiedenis van het bier
- brouwproces en -technieken - soorten bieren: internationaal / nationaal / regionaal / Brugge
- zintuiglijke beleving: ruiken, tasten (gerst, hoppe, gist, gruut), proeven (degustatieruimte)

Het gebouw is wegens het ontbreken van een lift niet rolstoeltoegankelijk.

logo - Bruges Beer Museum

Open:
zeven dagen per week, kassa van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Gesloten:
Kerstmis en Nieuwjaar