U bent hier

Kasteel van Horst (tijdelijk gesloten)

Horst? Da’s een écht ridderlijk feestkasteel, verscholen tussen groene Hagelandse heuvels!

Kasteel van Horst dat is één van de best bewaarde getuigen van de feest- en bouwlust van de adel van de Middeleeuwen tot de 17de eeuw. Verscholen in de heuvels van het Hageland vind je deze statige waterburcht te midden van een prachtig natuurdomein. Als de stenen en kikkers konden spreken, vertelden ze van ridders en gravinnen, van tornooien en 17de eeuwse feesten, van ijzerzandsteen en prachtig stucwerk, ...
Ontdek je eigen verhaal!

Geschiedenis van het kasteel.

In maart 2017 kwam een stuk metselwerk van de latrine aan de kleine toren van de niet-gerestaureerde rechtervleugel van het Kasteel van Horst los. Met het oog op de veiligheid liet Herita een onderzoek uitvoeren. Uit dat onderzoek is gebleken dat enkele niet-gerestaureerde ruimtes van het kasteel niet meer geschikt zijn om bezoekers in veilige omstandigheden te ontvangen.

Daarom blijven de poorten van het kasteel voorlopig gesloten maar je kan uiteraard komen genieten van het prachtige natuurdomein rondom het kasteel. Ook brasserie het Wagenhuis blijft geopend!

Herita werkt momenteel volop aan een plan van aanpak om de problemen in het Kasteel van Horst op te lossen.

 

Elk jaar had hier het Festval Horst plaats.

HORST is een tweedaagse viering van kunst en muziek in een unieke omgeving. Het festival werkt samen met een waaier aan getalenteerde artiesten en biedt een nauwkeurig geselecteerde collage van elektronische muziek en plaats-specifieke beeldende kunsten.

In 2018 had hier de vijfde en laatste editie plaats.“Dit festival vergt te veel van het terrein om met onze ambitie verder te kunnen evolueren”, zegt Wim Thijs van organisator Onkruid. Men kijkt uit naar  Leuven of Brussel voor de volgende editie maar meer kan de organisatie daar nog niet over kwijt.

website. Festival HORST

 

Open: 
Kasteel van Horst is gesloten in 2017 - meer info via de nieuwspagina 1ste zaterdag van april tot 30 juni: woensdag 14u-17u – zaterdag, zondag en feestdagen doorlopend van 10u tot 17u 1 juli tot 31 augustus: van woensdag tot en met zondag + op feestdagen doorlopend van 10u tot 17u 1 september tot 31 oktober: woensdag 14u-17u – zaterdag, zondag en feestdagen doorlopend van 10u tot 17u paasvakantie & herfstvakantie: van woensdag tot en met zondag doorlopend van 10u tot 17u
Gesloten: 
1 november tot 31 maart: wintersluiting
Kasteel van Horst
3220 Sint-Pieters-Rode
Horststraat
28
Vlaanderen
Vlaams-Brabant
+32 (0)16 62 33 45

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN