U bent hier

MoMu - Modemuseum (De Museumstichting) (gesloten van 16 april 2018 tot najaar 2020)

MoMu is gesloten voor renovatie en heropent in het najaar van 2020. Tijdens de renovatie is het niet mogelijk het museumgebouw aan de Nationalestraat in Antwerpen te bezoeken.

Om die periode te overbruggen, zal het museum buitenshuis tentoonstellen. Zo is nog tot september de eigen tentoonstelling Margiela, de Hermès Jaren te zien in het MAD, in het Parijse Louvre. In september volgt de tentoonstelling SOFT? Tactiele Dialogen in het Maurice Verbaet Center in Antwerpen. De expo toont werk van Belgische textielkunstenaars uit de jaren '70 en '80 in dialoog met hedendaagse kunstenaars.

Bekijk de tentoonstellingen extra muros.

 

Sinds de opening in 2002 is het MoMu uitgegroeid tot veel meer dan een museum dat spraakmakende en baanbrekende thematentoonstellingen organiseert. Het is in het hart van modestad Antwerpen een ontmoetingsplaats voor studenten, ontwerpers, modefanaten en iedereen die geboeid is door mode, kunst, cultuur en de banden daartussen. Maar het MoMu blijft in de eerste plaats een museum. Zo beschikt het over een eigen collectie van ruim 25.000 stuks: kleding, schoenen, wandelstokken, accessoires, kant (een bijzonder waardevolle en rijke verzameling!) .... Dat zijn zowel historische kostuums – de oudste stukken zijn 16de-eeuws – als ontwerpen van Dries Van Noten, Veronique Branquinho, Ann Demeulemeester en vele anderen. 

Het museum bevindt zich in de ModeNatie. Daar zijn ook het Flanders Fashion Institute en de ModeAcademie (Hogeschool Antwerpen) gevestigd.

 

De Museumstichting

Vanaf 2018 zal het ModeMuseum - MoMu niet meer tot de Provincie Antwerpen behoren, maar wordt het samen met het FOMU, Fotomuseum en DIVA, het nieuwe museum voor zilver- en diamantbeleving, ondergebracht in De Museumstichting. De wat? Bekijk dit filmpje en het wordt al een stuk duidelijker.

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen: 

 

Gesloten: 
Vanaf maandag 16 april 2018 sluit MoMu haar deuren voor grote renovatiewerken. De heropening staat gepland voor najaar 2020. De bibliotheek is reeds gesloten sinds 10 februari 2018. De bibliotheek heropent op een alternatieve locatie vanaf najaar 2018.
Trein: 
Centraal Station
Tram: 
Centraal Station 2, 3, 4, 15 (Halte : Groenplaats)
Bus: 
F. Rooseveltpl. 18, 25, 26 (Halte : Groenplaats)
MoMu - Modemuseum
2000 Antwerpen
Nationalestraat
28
Vlaanderen
Antwerpen
+32 (0)3 470 27 70
+32 (0)3 470 27 71

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN