Mudel (Museum van Deinze en de Leiestreek)

In Mudel, het voormalige Museum van Deinze en de Leiestreek – in een eigenzinnig strak en wit gebouw – kun je terecht voor een streekgebonden collectie van formaat. Je maakt er kennis met de kunstenaars die in het kunstdorp Sint-Martens-Latem en de bucolische Leiestreek woonden en/of werkten, van 1870 tot vandaag. Grote namen zijn o.m. Claus, De Saedeleer, Minne, Van den Abeele, Servaes, Permeke, Van den Berghe, Van de Woestyne, Leon en Gust De Smet, Raveel, De Keyser... Hun schilderijen, beelden en grafische werken bekijk je in alle rust in ruime zalen, terwijl je geniet van het zicht op een groene, weelderige tuin.

Je wordt in dit hedendaagse museum verrassend geconfronteerd met het verleden, in de afdeling Oudheidkunde. Men kan het zo gek niet bedenken of het staat er: volkskundige, archeologische en industriële voorwerpen die tonen hoe mensen in Deinze en omgeving leefden.

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen:

Afbeeldingsresultaat voor MUSEUM VAN DEINZE EN DE LEIESTREEK

Open:
Dinsdag tot en met vrijdag van 14 uur tot 17.30 uur (zaterdag, zondag en feestdagen van 10-12 uur en van 14-17 uur)
Gesloten:
Maandag en tijdens afbraak/opbouw tentoonstellingen. Kerstavond, Kerstmis, Tweede kerstdag en Oudejaarsavond.
Prijs:
€ 12,00
individueel vanaf 18 jaar
Korting:
€ 9,00
studenten (18-26 jaar) met studentenkaart, senioren (vanaf 60 jaar), groepen vanaf 10 personen, leerkrachten met lerarenkaart, museumkaart, personen met een beperking/ European Dissability Card - € 3,00: jongeren van 12 tot 16 jaar – € 1,00: bezoeken in schoolverband
Gratis:
bezoeken in schoolverband van scholen binnen Groot-Deinze, jongeren tot 18 jaar, leden ICOM, leden VMV, journalisten met perskaart, bruikleengevers (lopende tento), begeleiders van personen met een beperking, begeleiders van schoolgroepen, bezitters van een museumpass
Trein:
Deinze (Vanaf het station ligt het Museum van Deinze en de Leiestreek op een wandelafstand van ongeveer 10 à 15 minuten)
Bus:
14, 16, 73, 77, 80, 81, 83, 84, 86, 87 (halte: Deinze Gentpoortstraat)