U bent hier

Musée des Beaux-Arts de Liège (BAL) - gesloten

 
De collectie van het BAL is overgebracht naar La Boverie..

Eind 2012 sloot het Mamac (Musée d’Art moderne et d’Art contemporain) zijn deuren om plaats te maken voor verbouwingswerken die moeten leiden tot de geboorte van het CIAC (Centre International d’Art et de Culture).
De kunstwerken werden samengebracht met deze van het oude "Musée de l’Art wallon" en het "Cabinet des Estampes et des Dessins" om samen een nieuwe entiteit te vormen het "Musée des Beaux-Arts de Liège (BAL).

In dit speciaal ontworden hedendaags gebouw wordt een overzicht gegeven van de artistieke creaties die ontstonden in het Franstalige landsgedeelte van België. Kunstwerken vanaf de renaissance tot op heden worden aan het publiek getoond. De Luikse kunstenaars nemen natuurlijk een belangrijke plek in deze verzameling in. De chronologische aanpak van het tentoonstellingsparcours zorgt dat de wandeling door de geschiedenis makkelijk te volgen is en vormt een didactische meerwaarde.

De zaal "Saint Georges" op het gelijkvloers is een cultureel epicentrum te Luik omwille van de tijdelijke tentoonstellingen die het een onderkomen biedt.

 

Musée des Beaux-Arts de Liège (BAL)
4000 Liège
Féronstrée
86
Wallonië
Luik
+32 04 221 92 31

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN