U bent hier

Museos - Natuurhistorisch Museum

MuseOs is een natuurhistorisch museum over dierkunde en anatomie gespecialiseerd in schedels, skeletten en fossielen van gewervelde dieren. MuseOs verdiept zich in de osteologie van alle vertebraten (gewervelde dieren) maar is vooral gespecialiseerd in de anatomie en evolutionaire fenomenen bij recente en pleistocene zoogdieren.

Heb je al eens een potvis boven je hoofd zien hangen? Wist je dat een olifant op de toppen van zijn tenen loopt? Enig ideen hoe een siamees kalf met twee koppen eruit ziet? Wist je dat het skelet van een muis uit meer botjes bestaat dan dat van een potvis? Dit en zoveel meer kom je te weten bij een bezoek aan het splinternieuwe museum Museos te Koksijde. In een drie verdiepingen tellend gebouw word je ondergedompeld in een wereld van natuurhistorische objecten die als kunstvoorwerpen elk hun eigen verhaal vertellen.

Momenteel worden ongeveer 675 objecten tentoongesteld.

MuseOs is het levenswerk van twee gepassioneerde biologen: Luc Tyteca en Leentje Vandenhoudt.

 

 

Museos_met_schedel én tekst

Open: 
Op de vooraf vastgestelde openingsdagen (donderdag tem zondag in schoolvakanties – zie kalender) is MuseOs doorlopend open van 10h00 tot 17h00. Voor andere dagen kan een afspraak worden gemaakt.
Prijs: 
€6,00
Volwassenen, Gezinsticket: ouders met kinderen tot 9 jaar, grootouders met kleinkinderen tot 9 jaar € 15 samen. Persoonlijke ontvangst en gratis koffie/thee/fruitsap voor elke bezoeker.
Korting: 
€5,00
65+, leerkrachten, Groepsticket vanaf 10 personen (€5,00 per persoon) - €4,00: jongeren van 9 tot 18 jaar - Schoolticket leerlingen in klasverband (tot 15 jaar): €3,00 per leerling
Gratis: 
Kinderen tot 6 jaar (alleen onder begeleiding)
Combiticket: 
Op vertoon van Uw inkomticket van MuseOs hebt U recht op een korting op de toegangsprijs in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel.
Museos
8670 Koksijde
Veurnestraat
2
Vlaanderen
West-Vlaanderen
+32 (0)58 51 19 39

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN