Provinciaal Suske en Wiske Kindermuseum

Wist u dat het museum sinds november 1997 ingericht is in de voormalige villa van Willy Vandersteen? Studio Vandersteen werkt er nog steeds op de eerste verdieping aan de nieuwe Suske en Wiske-verhalen.

In het Kindermuseum kunnen groepen kinderen tussen 8 en 12 jaar een aangenaam en leerrijk programma volgen van 3 uur rond het beeldverhaal en het werk van Willy Vandersteen, in het bijzonder Suske en Wiske. Op de familiedagen kunnen ook volwassenen, met of zonder kinderen, genieten van het programma. Voor verjaardagsfeestjes is er een aangepast aanbod. Er moet wel steeds op voorhand ingeschreven worden.

Sidonia ontvangt de bezoekers in haar woonkamer en helpt ze graag op weg doorheen het museumparcours. Hier ontdekken ze met allerlei leuke opdrachten in 9 ‘werelden’ waar Willy Vandersteen zijn inspiratie voor zijn stripverhalen vandaan haalde. Een wereld ver weg of eerder dichtbij, een nieuwsbericht, een liedje of een schilderij, … De resultaten van de opdrachten in het museumparcours worden geprint op een eigen inspiratieblad waarmee de bezoekers daarna in het atelier zelf een verhaal maken.

Gesloten:
Steeds vooraf bellen om een geschikte datum af te spreken.
Afhankelijk van het gekozen programma.
Steeds vooraf bellen om een geschikte datum af te spreken! Tel. 03/666.64.85
Trein: