U bent hier

STUK Kunstencentrum vzw

Sinds januari 2002 is STUK gehuisvest in het door architect Willem Jan Neutelings vernieuwde Arenberggebouw.

STUK ontstond eind jaren 70 uit de studentenbeweging van de KU Leuven en is uitgegroeid tot een  kunstencentra. STUK (toen nog ‘t Stuc) was in 1986 één van de vijf ‘receptieve produktiecentra' die voor het eerst een toelage kregen van de toenmalige Vlaamse regering. Op dat moment bestond STUK al negen jaar.

STUK ziet het als zijn kerntaak om een publieke ontmoetingsplaats rond kunst te organiseren. Een plek waar diverse blikken op de wereld kunnen getoetst worden. Een plek die fundamenteel gedacht wordt vanuit de kunst en de kunstenaars. Een plek waar genoeg ruimte is om risico's te nemen. Een plek met een uitgebreid programma van dynamische, tijdelijke activiteiten maar ook met ruimte voor langere trajecten. Een plek met oog voor de evoluties binnen de disciplines en over de disciplines heen, maar tevens met een blijvende erkenning en/of een herpositionering van een ‘verleden'.

Sinds najaar 2015 presenteert STUK solotentoonstellingen van hedendaagse beeldende kunstenaars met een affiniteit voor bewegend beeld en ruimtelijk videowerk.

 

Home

Open: 
De expo's die STUK organiseert zijn gratis toegankelijk op volgende uren: di - vr : 18:00 - 22:00 | za - zo : 14:00 - 18:00
Prijs: 
gratis
STUK Kunstencentrum vzw
3000 Leuven
Naamsestraat
96
Vlaanderen
Vlaams-Brabant
+32 (0)16 32 03 00
+32 (0)16 32 03 30

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN