Museo Nacional del Prado Madrid

Openbaar Kunstbezit Vlaanderen Daniel de Bruyne

Het Antwerpse Felixarchief bezit meerdere topstukken. De documenten in het archief van de Insolvente Boedelskamer werden in 2009 door UNESCO opgenomen in het register van het Geheugen van de Wereld. In deze unieke collectie bevindt zich een memoriaal van Daniel de Bruyne.

Het Groeningemuseum te Brugge pakt uit met de tentoonstelling Van Eyck tot Dürer over de invloed die de Vlaamse Primitieven hebben uitgeoefend op kunstenaars in Centraal- en Oost-Europa tussen 1430 en 1530. Die invloed was enorm.

Juan de Flandes

Nergens is de Vlaams-Nederlandse schilderkunst uit de vijftiende en de zestiende eeuw zo rijkelijk met topwerken vertegenwoordigd als in het Prado te Madrid. Nu heeft het museum ook De Kruisiging die Juan de Flandes tussen 1509 en 1519 schilderde aan de collectie toegevoegd.

Abonneren op RSS - Museo Nacional del Prado Madrid