Centrum voor jonge kunst (Kasteel Claeys-Bouüaert)

Het CJK, opgericht in 1998 is een open ontmoetingsplek voor alle kunstvormen. Het is een kleinschalig kunstencentrum met aandacht voor alle kunstvormen...

het CJK  |  de vzw Initiatief voor Jonge Kunst

Het CJK, opgericht in 1999 onder impuls van Marianne Stevens, Bruno Steyaert en Rudy Coddens is uitgegroeid tot een open ontmoetingsplek voor alle kunstvormen. Het CJK is een open huis waarin artiesten, publiek en organisatoren gestimuleerd worden om elkaar op te zoeken om op deze manier de culturele productie en participatie te vergroten. De ontmoetingen kunnen verschillende vormen aannemen: gaande van oppervlakkige, eenmalige contacten tot intensieve, langdurige samenwerkingen.

Het CJK is een ontmoetingsplek. Kunst wordt er opgevat in de ruimste zin van het woord : beeldende kunsten, theater, dans, muziek, performance, literatuur, alles kan er aan bod komen. Een multidisciplinaire aanpak wordt steeds aangemoedigd.

Binnen het CJK gaan ook onderwijsprojecten door ingericht door de Academie voor Beeldende Kunst van de Stad Gent (Kasteelateliers DKO) en ondersteunende ateliers voor leerlingen eerste graad in klasverband.  Docente is Marianne Stevens.

Het CJK laat artiesten uit diverse genres en disciplines met elkaar in dialoog te treden, samenwerkingen aftasten en projecten uitvoeren. Het CJK betrekt daar ook het publiek bij en moedigt dat publiek aan om kennis te maken met het werk van de kunstenaars.

Open:
woensdag 14.00u - 18.00u (zaterdag-zondag: 11.00u - 18.00u) / dinsdag, donderdag en vrijdag: scholen en groepen) / nocturnes na afspraak / schoolvakanties: bij lopende tentoonstellingen open za-zo 14.00u-18.00u
Prijs:
gratis