De Lange Zaal - Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen

De Lange Zaal is de monumentale tentoonstellingsruimte (900m2) verbonden aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Naast thematische tentoonstellingen (al dan niet door docenten/kunstenaars/gastcuratoren en/of in samenwerking met museale of wetenschappelijke/artistieke partners) kunnen er ook solotentoonstellingen met werk van gereputeerde alumni plaatsvinden. Doctorandi kunnen haar inzetten voor de presentatie van hun onderzoek. Daarnaast leent de zaal, met aansluitend de grote hal, zich uitstekend voor culturele manifestaties als concerten, performances of kunstboekenbeurzen. De werking van De Lange Zaal kadert volledig binnen het artistieke en pedagogische project van de Academie.

Venusstraat
34B