Landbouwkundig en ambachtelijk museum van Ham-sur-Heure

Musée rural et artisanal de Ham-sur-Heure.

Het museum doet de oude lokale beroepen uit het eerste deel van de 20ste eeuw herleven en werpt een blik op het boerenleven, de tradities en het tijdverdrijf van toen.
Men ziet er de werktuigen van de spijkermaker, de scheerder, malmaker, steenbakker, plaatwerker, landbouwer, alle materiaal voor de ballenfabricatie, een specifiek ambacht uit Bourg dat tot in de wijde omgeving bekend was, schitterende glazen voorwerpen die met de mond werden geblazen in de glasmakerij van Beignée, prachtig kantwerk dat gemaakt werd op de oude machines die er nog steeds staan, een gereconstrueerde smidse en een schrijnwerkerij.
Aan de muren hangen oude postkaarten die het vredige Bourg van weleer in herinnering brengen en een uniek geschilderd plan met het kasteel en zijn bijgebouwen.
Ook de 'Marche Saint-Roch' heeft er een plaatsje met de lopers van de verschillende groepen en een schitterende decoratie, de fanfares en een vlag uit 1904.

Het museum is sinds 9 september 1984 in de 'Tour Carrée' gevestigd, het niet-gerestaureerde deel van het kasteel van Ham-sur-Heure.

Parking wagens: 20 - Parking bus: 2
Gesloten: