Musée de la Pierre et du Marbre

De tentoonstelling illustreert de bloeitijd van de marmerexploitatie in heel Europa en Zuid-Amerika. Het museum toont een collectie marmers, de werktuigen van de steenhouwers, het leven in de steengroeven in het verleden, de evolutie van de exploitatietechnieken in de steengroeven van Basècles, en het dagelijks werk van de mensen. Een verzameling gesteentes en fossielen geeft een overzicht van de geologie. Je ziet er hoe de ontginning van het gesteente in de steengroeve in zijn werk ging (boren, lichten en vervoeren, hoe de ontgonnen blokken verder werden bewerkt in de werkplaatsen (zagen, vormgeven, polijsten), hoe de kalk in de ovens werd geproduceerd…). De opleiding van de arbeiders is ook goed gedocumenteerd. Verder zie je talrijke realisaties van ambachtslui. Een bezoek aan het steen- en marmermuseum kan worden aangevuld met een bezoek aan de Sint-Martinus-kerk van Basècles.

Open:
Enkel op afspraak