Provinciaal Suske en Wiske Museum

Wist u dat het museum sinds november 1997 ingericht is in de voormalige villa van Willy Vandersteen? Studio Vandersteen werkt er nog steeds op de eerste verdieping aan de nieuwe Suske en Wiske-verhalen.In 2019 kreeg het gebouw een grondige renovatie, ook de installaties werden vernieuwd waardoor het museum nu interactiever is.

Het Suske en Wiske museum is er met een tentoonstelling voor jong én oud! Ga met Willy Vandersteen zélf op Striptoer in zijn oude villa en ontdek wat je allemaal nodig hebt voor een goed stripverhaal. De Striptoer start op vaste uren om 10.00, 13.00 en 15.00 uur. Reserveren is aangeraden!

Praktisch: Het Kindermuseum is dus geen gewoon museum, maar werkt met vaste rondleidingen waar maximum 54 mensen tegelijkertijd aan de slag kunnen. Daarom is het nodig om je op voorhand in te schrijven.

Open:
Het Suske en Wiske museum is tijdens de zomervakantie elke werkdag geopend. Tijdens het weekend en op feestdagen (11 juli en 15 augustus) is het museum gesloten! In het museum kunnen maximum 54 mensen tegelijkertijd aan de slag. Daarom is het nodig op voorhand in te schrijven. Je kan het museum wel elke weekdag, behalve tussen Kerstmis en Nieuwjaar, bereiken voor inlichtingen en reservaties van 9 tot 17 uur.
Prijs:
Korting: