U bent hier

Muziek ontmoet beeldende kunst: Rinus van de Velde en STUFF.

 

De aangekondigde samenwerking tussen kunstschilder Michaël Borremans en de post-metalband Amenra trok veel media-aandacht, maar is lang geen uitzondering. Wij presenteren zes dagen lang enkele opmerkelijke projecten waarin Belgische muzikanten en beeldende kunstenaars elkaar vonden en versterkten.

 

STUFF. is niet het eerste muziekcollectief dat de vormgeving van hun platenhoes uit handen gaf aan een gerenommeerd kunstenaar. Eerder deed Andy Warhol het al voor de Rolling Stones en ook Jeff Koons ontwierp een meer dan memorabele albumcover samen met Lady Gaga. En nu is er dus STUFF. en Rinus van de Velde. Het Antwerps-Gentse vijftal borduurt voort op de jazztraditie maar dan met een sausje van r&b, hiphop, pop en funk. Dat deze kruisbestuiving ook buiten de muzikale lijntjes zou kleuren, was geen verrassing. Dat de opzwepende, improvisatorische en soms buitenaards aandoende muziek een houtskoolhoes van een slapende man meekreeg viel echter buiten ieders verwachting.

 

 

De visie achter The Inner Image is echter om de nine-to-five werkende ambtenaar wakker te schudden alvorens die achter de tv in slaap valt. Gelukkig is er STUFF. om de modale Vlaming vanuit het diepe dal naar het psychedelische klankenoerwoud te begeleiden. De wanhopige vrouw die links op de afbeelding met de handen in het haar zit, maakt het net dat tikkeltje komischer. Rinus van de Velde is hiermee ook niet aan zijn proefstuk toe. Eerder ontwierp hij al de hoes van De laatste rit, het laatste studioalbum van Raymond van het Groenwoud.

 

Naar aanleiding van de samenwerking tussen kunstschilder Michaël Borremans en de post-metalband Amenra presenteren tento.be-redactrices Tamara Beheydt en Charlotte D'Eer zes dagen lang opmerkelijke ontmoetingen tussen Belgische kunst en muziek.

Ontdek STUFF. op facebook: https://www.facebook.com/STUFF.isthebandname