U bent hier

Van de goden naar de god - De oorsprong van het monotheïsme

Waar komen het jodendom, het christendom en de islam vandaan? Hoe zijn deze drie grote monotheïstische godsdiensten, die tegenwoordig meer dan de helft van de wereldbevolking behelzen, tot stand gekomen?

Waar komen het jodendom, het christendom en de islam vandaan? Hoe zijn deze drie grote monotheïstische godsdiensten, die tegenwoordig meer dan de helft van de wereldbevolking behelzen, tot stand gekomen? Hoe zijn we van meerdere godheden overgegaan op de adoptie van één God?

Kom en ontdek de antwoorden die de archeologie op deze vragen kan geven aan de hand van beeldjes, munten, stelae (1) en vele andere cultusobjecten en voorwerpen uit het dagelijks leven, voornamelijk oude maar ook meer recente. Treed in de voetsporen )van farao Achnaton, die zijn volk een enkele god trachtte op te leggen.

Laat je meevoeren langs de rijk geïllustreerde panelen, foto's en reconstructies die de tentoonstelling kenmerken. Vermaak je en test je kennis met spelletjes voor jong en oud.

(1): Stele (ook stèle en stela; meervoud: stelae of steles) is de archeologische term voor een (meestal uit één stuk steen of hout gehouwen) tablet of pilaar, met daarin een in reliëf gebeeldhouwde voorstelling en/of tekst.

12/05/2019 tot 03/11/2019
Rue de la Gare
28
Treignes (Viroinval)
Geen archief items gevonden