U bent hier

Wright Cindy

06/07/2019 tot 29/09/2019

In 'Another Fairytale' schildert Cindy Wright (°1972, Herentals)  onze verhitte planeet, onze vraat-, wreed- en spilzucht, onze oeverloze drang naar meer en nog meer, onze schijnheiligheid tegenover andere wezens… Maar als we dat (in)zien, is er hoop… op een sprankelend sprookje. Haar fotorealistische schilderijen combineren het thema van vergankelijkheid met een bijzonder levendig kleurenpallet. Voor deze expo zullen tien monumentale, nooit eerder geëxposeerde werken tentoon gesteld worden in Exporuimte De Meridiaan.

07/09/2018 tot 04/11/2018

Een overzicht van het recente oeuvre van Cindy Wright. Haar fotorealistische schilderijen, waarin verval en vergankelijkheid een leidmotief vormen, worden gecombineerd met de wereldcreatie van een nieuwe soundscape van de Nederlandse componist/luitspeler Jozef Van Wissem.

Kasteelstraat
40
Gaasbeek (Lennik)
Schilderkunst in Vlaanderen na 1980

Tot diep in de jaren zestig van de twintigste eeuw, leek 'moderne kunst' zo ongeveer samen te vallen met 'moderne schilderkunst'. In tegenstelling tot de beeldhouwkunst, had de schilderkunst zich in het begin van de twintigste eeuw relatief snel losgeweekt van de traditie, en had daardoor in veel gevallen het karakter aangenomen van een avant-garde manifest.

Abonneren op RSS - Wright Cindy