Afdrukken - Het erfgoed, de geschreven getuige van de geschiedenis

Hoe heeft de mens de herinnering aan zijn eigen geschiedenis bewaard? Welke kennis en werken hebben de eeuwen getrotseerd en van welke werd de overdracht verboden? Hoe heeft de mens zijn kennis van en over de wereld via verkenning en ervaring opgeschreven? Met de tentoonstelling ‘Afdrukken’ wordt gezocht naar de rol van het schrift door de eeuwen heen.

Middeleeuwse manuscripten, wiegendrukken, gedrukte werken, kaarten en nog veel meer: een honderdtal unieke stukken, voor het merendeel afkomstig uit het rijke erfgoedfonds van de Bibliotheken van de Universiteit van Luik, worden uitzonderlijk aan het publiek getoond.

Al deze documenten getuigen van deze unieke, bijzondere omstandigheden waarin de Mens de loop van zijn geschiedenis veranderd heeft .

Om de relatie van de mens met het schrift te onderzoeken, worden in deze tentoonstelling acht facetten van het schrift belicht (de wereld, wetenschap, het geheugen, verzet, macht, geloof, kunst en transmissie), die allen worden geïllustreerd door een honderdtal werken, van de Oudheid tot nu.

21/04/2018 tot 20/07/2018
Place Xavier Neujean