Barokke pracht in een huiselijk kader (Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert)

Met ‘Barokke pracht in een huiselijk kader’ ontdekt u in Museum Mayer van den Bergh de rijke en gevarieerde kunstproductie naast de alom gekende highlights uit de barokperiode.

‘Barokke pracht’ is een eyeopener, die u laat kennis maken met een verrassende barok van onbekende parels in de huiselijke setting van het Museum Mayer van den Bergh. U botst op een kussenkast, Venetiaans glas of een 17de-eeuwse schouwmantel. U ervaart de kwetsbaarheid van goudleer en de kracht van minder bekende meesters zoals Adrianus Nijs, Barend Graat of Jan I van Kessel. Met ‘Barokke pracht’ zoomt het museum niet in op de highlights van de barok, maar wel op de rijke en gevarieerde kunstproductie uit die tijd.

Via een gratis wandelbrochure of de Antwerp Museum App ontdekt u de barokke rijkdom van het museum op de plek zoals verzamelaar Fritz Mayer van den Bergh die gedroomd heeft.

01/06/2018 tot 13/01/2019
Lange Gasthuisstraat