U bent hier

Bernard Villers - De onmiskenbare kleur

De onmiskenbare kleur, de tentoonstelling van Bernard Villers in de Botanique, bevestigt de poëtische en gevoelige kracht van de kleur.

De onmiskenbare kleur, de tentoonstelling van Bernard Villers (°1939, Watermaal-Bosvoorde) in de Botanique, bevestigt de poëtische en gevoelige kracht van de kleur. Onmiskenbaar is de kleur zeker: ze is niet gewoon aanwezig in zijn werk, ze wordt het onderwerp ervan. Los van elke weergave van de realiteit is ze vrij om te worden verteld en emoties op te wekken.

Van bij de ingang van de tentoonstelling wordt de bezoeker uitgenodigd om de hele ruimte in een oogopslag op te nemen en een eigen leestraject te creëren, waarin werken worden samengebracht waar soms dertig jaar tussen zit. Die kunnen verschillen op het vlak van voornemens en ideeën, maar ze stellen steeds de kracht van de kleur in vraag. Het volstaat om te bewegen om de effecten te onderscheiden op het oppervlak van werken zoals een Pruisisch blauw naast een Senegalees geel, of een Engels rood dat zich meet met een Veronees groen.

Door nog dichter te komen, ontdekt men de beeldende materie en de invloed van het licht hierop.

 

Locatie: Museum

 

Website Bernard Villers 

13/09/2018 tot 28/10/2018
Koningstraat
236
1210 Sint-Joost-ten-Node