Brussel november 1918 - Bekomen van oorlog, heruitvinden van vrede

Hoe beleven de Brusselaars zelf het einde van de oorlog?

Op 11 november 1918 komt een einde aan de Grote Oorlog in Europa. De vijftig maanden durende bezetting van Brussel komt tot zijn einde. Brussel moet in deze periode het hoofd bieden aan grote uitdagingen. Hoe beleven de Brusselaars zelf het einde van de oorlog?

Dit betekent voor Brussel het einde van een bezetting die bijna 50 maanden geduurd heeft. Hoe beleven de Brusselaars het einde van de oorlog en aan welke grote uitdagingen moet Brussel in deze periode het hoofd bieden?

De stad wordt geconfronteerd met de opvang van vluchtelingen en terugkeer van strijders en bannelingen terwijl het tegelijk de sanitaire problemen moet aanpakken terwijl de stad anderzijds ook alles in het werk moet stellen om de sociale vrede na te streven en een nieuwe democratie te organiseren. Aan de hand van historische foto’s, archieffilms en voorwerpen uit die tijd dompelt deze tentoonstelling ons onder in het roerige Brussel van 1918

12/09/2018 tot 06/01/2019
Paleizenplein