U bent hier

BRUSSEL'AIR – Een groene hoofdstad vanuit de lucht

Wanneer we in een stad rondwandelen ontdekken we het landschap op ooghoogte. Op deze luchtfoto’s kunnen we de groene ruimtes en de stadslandschappen in Brussel samen met hun onvermoede kwaliteiten ontdekken.

Wanneer we in een stad rondwandelen ontdekken we het landschap op ooghoogte (zo’n 1,7 m boven de grond). De eerste indruk is vaak beperkt omdat een hele reeks onaangepaste objecten de gewaarwording verstoren en afbreuk doen aan de kwaliteit van het landschap dat vanaf de grond bekeken wordt. Om die reden gaan we op zoek naar bijzondere «gezichtspunten» die ons de schoonheid van de landschappen beter laten zien. De tweede indruk geeft slechts een idee van de ruimtelijke indeling van de landschapselementen in twee dimensies.

Op deze luchtfoto’s kunnen we de groene ruimtes en de stadslandschappen in Brussel samen met hun onvermoede kwaliteiten ontdekken. Plots beginnen de bomen en de gebouwen met elkaar te wedijveren voor de hoogste top en doen ze elkaar tot hun recht komen. Het is op dat moment dat de derde dimensie dankzij deze schuine gezichtspunten zijn intrede doet. Maar bovenal zijn de beelden mooi, is de stad mooi; en het is deze schoonheid die aan het Brussels Gewest zijn aantrekkingskracht verleent.

10/02/2017 tot 23/04/2017
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden