Cécile B. Evans - Sprung a Leak

In Sprung a Leak volg je een gesprek dat zich uitstrekt over de tentoonstellingsruimte, waarin 27 schermen, twee robots en een robothondje de hoofdrolspelers zijn van een geautomatiseerd theaterstuk.

Wat doen nieuwe technologieën met ons voelen en handelen? In haar werk gaat Cécile B. Evans (°1983, België-VS) na hoe we communiceren via machines en zo emotioneel geladen, maar ook contradictorische informatie de wereld insturen. In Sprung a Leak volg je een gesprek dat zich uitstrekt over de tentoonstellingsruimte, waarin 27 schermen, twee robots en een robothondje de hoofdrolspelers zijn van een geautomatiseerd theaterstuk. De dialogen zijn reacties op informatielekken in een systeem.

Sprung a Leak is een performance van ongeveer 18 minuten. Ze is doorlopend te zien van 11:00 tot 12:30 en van 14:00 tot 17:30. Op donderdag ook van 19:00 tot 21:30.

Cécile B. Evans kreeg de afgelopen jaren de kans om haar werk te tonen op verschillende plekken in Europa. Zo liepen er recent solotentoonstellingen van haar in de Kunsthalle Bielefeld in Bielefeld (DE) en het Frans Hals Museum in Haarlem (NL) en nam ze deel aan verschillende groepstentoonstellingen in onder meer het MAM in Parijs (FR), de Kunsthalle in Wenen (AU) en de Biënnale van Berlijn (DE) en Sydney (AUS).

11/06/2017 tot 19/11/2017
Leopold Vanderkelenstraat