Collectioneurs kiezen uit hun koerscollectie

Vlaanderen is zot van koers… en van alles wat met koers te maken heeft. Overal te lande zijn ‘koerscollectioneurs’ actief. Fietsen, truitjes, trofeeën, foto’s, bidons, wielerspelletjes… je kan het zo gek niet bedenken of het wordt verzameld.

Vanaf Erfgoeddag (22 april 2018) geeft KOERS. Museum van de Wielersport de Paterskerk één maand in handen van die bredere, diverse ‘wielererfgoedgemeenschap’. Het museum biedt zo een forum aan individuele verzamelaars, heemkundige kringen, wielerploegen, overheidsinstanties,… met een eigen wielererfgoedcollectie. Dertig exposanten kozen treffende objecten uit hun rijke collectie en lichten die keuze ook graag voor je toe.

PRAKTISCH:

Het Wielermuseum aan het Polenplein wordt momenteel volledig vernieuwd. Tijdens de renovatiewerken vormt de Paterskerk het nieuwe tijdelijke decor.

Locatie | Delaerestraat 33 (Paterskerk), 8800 Roeselare

Timing | van zondag 22 april (Erfgoeddag) tot en met dinsdag 22 mei
Openingsuren | dagelijks van maandag tot en met zondag, telkens doorlopend van 10u tot 17u
Prijs | vrije bijdrage (naar analogie met een kerk)
Extra | rolstoeltoegankelijk
Meer info | 051 26 96 00 of koersmuseum@roeselare.be

ZELF SCHATTEN OP ZOLDER?

Heb je zelf ook wielerschatten liggen op zolder? Laat het dan zeker weten via onderstaand formulier en wie weet krijgt jouw verzameling wel een plek in het vernieuwde museum!

Een Koerscollectie melden

22/04/2018 tot 22/05/2018