De Arenbergs - Europese adel, prinselijke verzameling

Europese adel. Prinselijke verzameling

2018 is het jaar van de Arenbergs. Dit iconische adellijk geslacht heeft de voorbije eeuwen onmiskenbaar zijn stempel gedrukt op Leuven, België en Europa. 400 jaar aanwezigheid heeft een bijzondere erfenis nagelaten op het vlak van kunst, cultuur, wetenschap en natuurbeheer. Daarom pakken de stad Leuven en KU Leuven in samenwerking met M-Museum Leuven, de Arenberg Foundation en diverse Leuvense culturele instellingen groots uit met het Arenberg Festival 2018.

Hoogtepunt van het Arenberg Festival 2018 wordt ongetwijfeld De Arenbergs. Europese adel, prinselijke verzameling, de internationale tentoonstelling rond het kunstpatrimonium van de familie. Uniek omdat vele topstukken van over de hele wereld tijdelijk terugkeren naar Leuven. De Arenbergs hebben in de loop der eeuwen een fabelachtige collectie opgebouwd met werken van onder meer Breughel, Rubens, Jordaens, Van Dijck, Veronese en vele anderen.

26/10/2018 tot 20/01/2019
Leopold Vanderkelenstraat