U bent hier

De tegenspraak van het modernisme

De tegenspraak van het modernisme is een experimenteel beeldverhaal met een kritische kunsthistorische boodschap. Waarom wordt een kunstenaar als Pierre-Louis Flouquet,, zelden naast een expressionistisch kunstenaar als Hubert Malfait getoond?

De tegenspraak van het modernisme is een experimenteel beeldverhaal met een kritische kunsthistorische boodschap. Waarom wordt een kunstenaar als Pierre-Louis Flouquet, een spilfiguur in de Belgische abstracte avant-garde, zelden naast een expressionistisch kunstenaar als Hubert Malfait getoond? Waarom kan een werk van Constant Permeke (1886-1952) niet naast een schilderij van Jozef Peeters hangen?


De kunst botst en dat past niet in de menselijke reflex tot categorisering. Avant-garde drijft nochtans op verzet en wederwoord. Tegenspraak betekent ook gespannen dialoog. Modernisme is een verhaal met meerdere uitwegen, Mu.ZEE interesseert zich in de avant-gardistische kruispunten. Deze tentoonstelling ambieert een breed overzicht waarin artistieke verschillen in stijl, ambitie en persoonlijkheid gecounterd worden door compositorische en thematische gelijkvormigheden. 

25/11/2017 tot 20/05/2018
Gistelsteenweg
341
8490 Jabbeke