U bent hier

De Tijdgalerij: Een ongekende reis door de geschiedenis van de tijd

In de Tijdgalerij worden gedurende vijf jaar volgens een chronologische opzet meesterwerken uit het Louvre tentoongesteld.

In tegenstelling tot andere musea beschikt het Louvre-Lens niet over eigen collecties. In de Tijdgalerij worden gedurende vijf jaar volgens een chronologische opzet meesterwerken uit het Louvre tentoongesteld. In een ruimte met een lengte van 120 meter komen alle beschavingen en technieken aan bod: van het ontstaan van het schrift rond 3.500 voor Christus tot halverwege de 19e eeuw. Zo wordt de gehele chronologische en geografische reikwijdte van de collecties van het Louvre omvat. De Tijdgalerij wordt ingedeeld in drie grote periodes: 70 werken voor de Oudheid, 45 werken voor de Middeleeuwen en 90 werken voor de Moderne Tijd. 

 

Een presentatie die regelmatig wordt vernieuwd

Gedurende vijf jaar zullen 205 werken of series werken worden tentoongesteld in de Tijdgalerij. Het gaat om een semipermanente tentoonstelling, aangezien de werken langere tijd in Lens zullen blijven. Iets minder dan 20% daarvan wordt na een jaar op 4 december vervangen, de jubileumdag van de opening van het museum, en vervolgens regelmatig elk jaar. Door deze roulatie blijft de tentoonstelling ook interessant voor vaste bezoekers, die zo elk jaar nieuwe werken zullen ontdekken.

31/12/2012 tot 31/12/2020
rue Paul Bert
Lens
Frankrijk
Geen archief items gevonden