Een gesprek tussen collecties uit Kinshasa en Oostende

Mu.ZEE wil hiermee een maatschappelijk debat op gang brengen. Welk engagement kan of moet een museum voor moderne en hedendaagse kunst aangaan?

Naar aanleiding van haar tienjarig bestaan gaat Mu.ZEE een dialoog aan tussen de eigen collectie Belgische kunst en een privécollectie met werken uit Kinshasa. In dit project wil het museum zes maanden lang een blik werpen op het verleden, het heden en de toekomst. Door het verenigen van twee collecties en het samenwerken met partners uit Kinshasa, beoogt het museum een gedeeld zeggenschap. Meer dan ooit wil het weg van de dominante positie die heel wat musea kenmerken: het wil in gesprek gaan en vragen stellen zonder afgelijnde antwoorden te bieden. Het wil transhistorische en transgeografische verbintenissen maken, niet poneren maar wel uitdagen.

De collecties uit Kinshasa en Oostende werden gelijktijdig vergaard, al heeft de Oostendse collectie wel een langere voorgeschiedenis.

16/12/2017 tot 12/08/2018
Romestraat