U bent hier

Emmanuel van der Auwera - Blue Water White Death

"Blue Water White Death" verwelkomt je op een plek waar de media die jij bekijkt, jou ook in de gaten houden terwijl de internetmythe uitgroeit tot een obsessieve realiteit.

Gezichtsherkenning, eyetracking en ontlede lcd-schermen. Het zijn maar enkele van de vele tools die Emmanuel Van der Auwera (°1982) gebruikt om de verschillende lagen van perceptie te ontdekken in een onderzoek naar performatief geweld dat verborgen ligt in het medialandschap. Van trends bij tieners tot de pijn en het verdriet door wereldterrorisme … "Blue Water White Death" verwelkomt je op een plek waar de media die jij bekijkt, jou ook in de gaten houden terwijl de internetmythe uitgroeit tot een obsessieve realiteit. In de tentoonstelling kom je werken tegen zoals videobeeldhouwwerken, fragmenten van de serie ‘Memento’ en de derde en laatste film van een trilogie (‘Certain Amount of Clarity’, ‘Central Alberta’, ‘Missing Eyes’)

Via films, videobeeldhouwwerken, conceptuele projecten en installaties ontrafelt Van der Auwera de simulatie en vormgeving van boodschappen door conceptuele en vormelijke filters bij de productie, uitzending en verwerking van beelden te onderzoeken.

12/05/2018 tot 14/10/2018
Romestraat
11
8400 Oostende