Goodbye to All That - Paintings of the Great War

In zijn eigen expositieruimte in Borgerhout gaat de nieuwe tentoonstelling "Goodbye to all that. Paintings of the great war" van Sam Dillemans door.

Al in 2015 begon Sam Dillemans te werken rond de Groote Oorlog. In overwegend witte en zwarte olieverf zet hij aangrijpende oorlogstaferelen neer. Vooral de figuur van de soldaat interesseert hem. De toeschouwer ontdekt meer details in het werk wanneer hij van op een afstand naar het werk kijkt.

Sam Dillemans laat niets verloren gaan. Hij maakt vaak gebruik van oude werken. Werk dat hij kocht bij een tweedehandswinkel of op een rommelmarkt, maar ook eigen werk waarover hij niet tevreden was. Hij overschildert dan de werken in zwart-wit, om ze hun eigen karakter mee te geven.

Het resultaat is een nieuw en woest universum waarin (on)menselijk leed trefzeker wordt gevat in beelden van ongetemde schoonheid.

10/03/2018 tot 16/12/2018
Geen archief items gevonden