U bent hier

The Governor’s Mansion - Trust in the Unexpected

Met het kunstproject The Governor’s Mansion - Trust in the Unexpected willen gouverneur Jan Briers en het provinciebestuur Oost-Vlaanderen jonge kunstenaars een duwtje in de rug geven door hen de kans te geven hun werk in de ambtswoning van de gouverneur

Met het kunstproject The Governor’s Mansion - Trust in the Unexpected willen gouverneur Jan Briers en het provinciebestuur Oost-Vlaanderen jonge kunstenaars een duwtje in de rug geven door hen de kans te geven hun werk in de ambtswoning van de gouverneur tentoon te stellen. De tentoonstellingen bieden daarnaast ook de gelegenheid aan het brede publiek om de ambtswoning te bezoeken.

Voor deze editie van The Governor's Mansion gaan huidige en afgestudeerde HISK-kunstenaars de confrontatie aan met de barokke ruimtes van de ambtswoning van de gouverneur. Ze experimenteren er met tentoonstellingsomstandigheden die helemaal anders zijn dan de klassieke tijdloze witte kubus. 

De theatrale vertrekken vol symboliek worden ingenomen door spoken, geesten, chimaeren en andere hybride soorten uit de natuur of cultuur. Historische fantomen, verpersoonlijkte mythes, geestelijke multi-kanaaltransmissies, 1000 tekeningen van geesten, hybride vormen van beeldhouwkunst en architectuur, feit en fictie, verf of pigment en film en objecten maken hun opwachting... 

Deelnemende kunstenaars: Michiel Albers, Anaïs Chabeur, Goeun Choi, Omar Chowdhury, Bram Demunter, Kasper de Vos, Vesna Faassen en Lukas Verdijk, Elias Ghekiere, William Ludwig Lutgens, Philip Metten, Femmy Otten, Jonathan Paepens, Sarah Smolders, GHOSTTRANSMISSIONS #2 – Nico Dockx.

 

Praktisch
De tentoonstelling loopt van zaterdag 14 oktober tot en met zondag 3 december:

  • gratis
  • op vrijdag van 14u tot 18u: rondleidingen met de kunstenaars – enkel voor groepen op aanvraag (els.van.de.kauter@oost-vlaanderen.be)
  • op zaterdag en zondag van 11u tot 18u: vrij toegankelijk voor het publiek

 

The Governor’s Mansion vond voor de eerste maal plaats in 2015 en was in samenwerking met LUCA School of Arts en KASK School of Arts. Ook voor de editie 2016 werd samengewerkt met LUCA en KASK. Voor de tentoonstelling in 2017 wordt er samengewerkt met het HISK.

14/10/2017 tot 03/12/2017
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden