Gruuthuse in galant gezelschap - Leefcultuur in 18de-eeuws Brugge

Welkom in de weelderige wereld van de Brugse elite! Deze collectiepresentatie weerspiegelt aspecten van hun leefwereld; een vleugje muziek, exquise kant aan de mouwen, een snuifje uit een exotisch ogende tabaksdoos, een verzameling koralen en schelpen...

Zowel het Arentshuis als het Gruuthusepaleis waren ooit woonhuizen van welgestelde Bruggelingen. Van die 18de-eeuwse bewoners is geweten dat ze er een luxueuze levensstijl op nahielden. Deze collectiepresentatie weerspiegelt aspecten van hun leefwereld; een vleugje muziek, exquise kant aan de mouwen, een snuifje uit een exotisch ogende tabaksdoos, een verzameling koralen en schelpen, zilver, tin en parelmoer, kortom welkom in de weelderige wereld van de Brugse elite!

Mis ook het Opendeurweekend Gruuthusemuseum niet op 3 en 4 februari van 13.00 uur tot 17.00 uur. Gratis toegang

02/09/2017 tot 22/04/2018
Dijver