U bent hier

Haute Africa

Deze fototentoonstelling over de hedendaagse Afrikaanse kledingcultuur is te bezichtigen op diverse locaties in de publieke ruimte van Knokke-Heist.

Van 30 maart tot en met 9 juni 2014 staat Knokke-Heist opnieuw in het teken van de hedendaagse fotografie. Met keuze uit zes gratis tentoonstellingen biedt het Fotofestival van Knokke-Heist editie 2014 een verscheidenheid aan perspectieven voor iedere bezoeker

 

De buitententoonstelling ‘Haute Africa’ waar internationale topkunstenaars en fotografen zoals Martin Parr, Wangechi Mutu, Zanele Muholi, Viviane Sassen en nog vele anderen een alternatieve blik op het hedendaagse Afrikaanse continent bieden. Hun werk zal te bezichtigen zijn op diverse locaties in de publieke ruimte van Knokke-Heist.

 

De tentoonstelling 'Haute Africa' richt zich op het werk van fotografen die zich niet zozeer interesseren voor de Afrikaanse mode ‘an sich’, maar een antropologisch onderzoek voeren naar de hedendaagse Afrikaanse kledingcultuur. Gevoelige sensoren als zij zijn voor de ontwikkelingen in de maatschappij, reflecteren zij over de diverse vraagstukken dat het fenomeen ‘mode’ uitlokt.

 

Haute Africa toont werk van zowel Westerse als Afrikaanse fotografen. Kunstenaars: Martin Parr, Wangechi Mutu, Viviane Sassen, Zanele Muholi, Jodi Bieber, Jim Naughten, Phyllis Galembo, Héctor Mediavilla, Sabelo Mlangeni, Jehad Nga, Hassan Hajjaj, Nontsikelelo Veleko, Baudouin Mouanda, Daniele Tamagni, Namsa Leuba en Yinka Shonibare.

 

29/03/2014 tot 08/06/2014
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden