U bent hier

Kempenatlas - Het geheugen en de toekomst van een regio

Architecten, schrijvers, experten allerhande, beeldend kunstenaars en scenografen brengen samen de vele gezichten van de Kempen in kaart.

Met kaarten, beelden en objecten schetst deze tentoonstelling de uitdagingen voor de Antwerpse Kempen. Architecten, schrijvers, experten allerhande, beeldend kunstenaars en scenografen brengen samen de vele gezichten van de Kempen in kaart. Je ontdekt er op uiteenlopende manieren plekken en netwerken, het geheugen en de krijtlijnen van het gebied.

De schrale gronden van de Kempen blijken al eeuwen een rijke voedingsbodem voor verrassend frisse ideeën en projecten, of het nu gaat om bodemverbetering, landbouw, bedrijvigheid op zorg- en woonomgevingen.

Deze tentoonstelling-als-atlas doet meer dan je de weg wijzen in de regio. De ruimtelijke uitdagingen spreken ook de verbeelding aan. In het ‘kaartenmakersatelier’ kan je jouw visie kwijt. Verder verdwaal je in de kaarten en laat je je verrassen door de verhalen over 20 bijzondere plekken in de Kempen.

Doorheen dit alles tastten kunstenaars Karl Philips, Chloé Dierckx, Filip Dujardin en Sofie Van der Linden (Artist in Residence) de Kempen al wandelend af. Hun werk brengt veeleer verborgen zaken aan het licht zoals vergeten handelsroutes, persoonlijke geschiedenissen en mentale ruimtes.

16/09/2017 tot 19/11/2017
Warandestraat
42
2300 Turnhout
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden