U bent hier

Korda - Beauty and Revolution

Korda: Beauty and Revolution brengt het werk van de Cubaanse fotograaf Alberto Díaz Gutiérrez, beter bekend als Korda, naar de Gentse Sint-Pietersabdij. Hij is de man achter de legendarische foto van de guerillaleider Che Guevara.

Korda: Beauty and Revolution brengt het werk van de Cubaanse fotograaf Alberto Díaz Gutiérrez (Havana, 28 september 1928 – 25 mei 2001), beter bekend als Korda, naar de Gentse Sint-Pietersabdij. Hij is de man achter de legendarische foto van de guerillaleider Che Guevara die onlosmakelijk verbonden is met de mythevorming rond de figuur van Che en de revolutie.

Korda: Beauty and Revolution probeert de fotograaf te bevrijden van het grote gewicht van wellicht één van de meest gereproduceerde foto’s ooit. De tentoonstelling brengt het verrassend diverse oeuvre van deze complexe en creatieve fotograaf die zoveel méér was dan de fotograaf van de Revolutie. Van reclamefotografie met vrouwelijk schoon van vóór de revolutie over guerillafoto’s van Fidel en Che, tot wetenschappelijke observaties van de Cubaanse zee…; Korda was altijd op zoek naar schoonheid.

Praktisch
open van 10 tot 18 uur, gesloten op maandag, behalve de eerste maandag van de Gentse Feesten.

Bekijk Korda Beauty and Revolution

19/05/2018 tot 19/08/2018
Geen archief items gevonden