Maëlle Pouppez en Nedko Zechev - Cabinet of Curiosities

Cabinet of Curiosities is een tentoonstelling van Nedko Zhechev en Maëlle Pouppez. Zhechev tekent onder andere beeldverhalen, maakt collages, animatiefilms, objecten en vrije grafiek. Pouppez weeft, borduurt, schrijft en verwerkt oude foto's. Allebei houden ze van hout, metaal, oude spullen, eigenaardige vondsten en recyclagematerialen.

Door de opbouw van de tentoonstelling, de classificatie van hun kunstwerken en andere alledaagse curiosa, wordt u meegenomen in een poëtische beleving over tijd, ruimte, geheugen en herinnering.

Het rariteitenkabinet was een voorloper van het museum en was vooral in de zestiende, zeventiende en achttiende eeuw populair. Er werden exotische plantensoorten, schelpen, zeldzame voorwerpen of skeletten van monsters tentoongesteld. De rariteiten werden meestal in vier verschillende categorieën onderverdeeld: artificialia, naturalia, exotica of scientifica.

09/02/2018 tot 18/03/2018
Nederrij