U bent hier

Perpetual Uncertainty

Perpetual Uncertainty brengt internationale kunstenaars samen die onderzoek doen naar thema’s als het nucleaire tijdperk, radioactiviteit, straling en de complexe relatie tussen kennis en tijd.

Perpetual Uncertainty is een tentoonstelling rond hedendaagse kunst in het nucleaire Antropoceen. De tentoonstelling brengt internationale kunstenaars samen uit Europa, de VS en Japan, die onderzoek doen naar thema’s als het nucleaire tijdperk, radioactiviteit, straling en de complexe relatie tussen kennis en tijd.

Het nucleaire Antropoceen beschrijft hoe de mens de planeet met radioactieve straling gecontamineerd heeft en op die manier haar stempel heeft gedrukt op de komende duizenden jaren. Hedendaagse kunstenaars die voorbij de modernistische visie van een utopisch nucleair tijdperk kijken, benaderen de beleving van radioactieve straling aan de hand van nucleaire objecten, landschappen en architectuur. Ze onderzoeken nieuwe vormen van nucleaire folklore en taal, en herbekijken de markeringen en archieven van het nucleaire Antropoceen.

De tentoonstelling maakt deel uit van een uitgebreid programma aan activiteiten rond Nuclear Culture, met onder andere field trips naar nucleaire sites met kunstenaars, en rondetafelgesprekken die verschillende ervaringen en benaderingen samenbrengen vanuit  cultuur, politiek en wetenschap.

Deelnemende kunstenaars: James Acord, Shuji Akagi, Lise Autogena en Joshua Portway, Nick Crowe en Ian Rawlinson, Finger Pointing Worker, Dave Griffiths, Isao Hashimoto, Erika Kobayashi, David Mabb, Cécile Massart, Eva en Franco Mattes, Yelena Popova, Susan Schuppli, Shimpei Takeda, Kota Takeuchi, Thomson & Craighead, Suzanne Treister, Andy Weir, Robert Williams en Bryan McGovern Wilson, en Ken + Julia Yonetani.

17/09/2017 tot 10/12/2017
Zuivelmarkt
33
3500 Hasselt
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden