Ralf Cousée & Goris architecten - Natura Naturans

Twintig jaar na de oprichting van hun bureau en tien jaar nadat ze de Vlaamse Cultuurprijs Architectuur kregen, schetsen Ralf Coussée en Klaas Goris een overzicht van hun œuvre.

Twintig jaar na de oprichting van hun bureau en tien jaar nadat ze de Vlaamse Cultuurprijs Architectuur kregen, schetsen Ralf Coussée en Klaas Goris een overzicht van hun œuvre. In ‘Natura Naturans’ benadrukken ze het belang van de landschappelijke omgeving, inspiratie door hedendaagse kunstenaars zoals Marie-Françoise Plissart en de meerwaarde van samenwer­kingen met bureaus als RCR Arquitectes, Gafpa en Raamwerk.
De architecten streven naar een eenvoud van taal en een grote constructieve precisie. De hand van de maker blijft steeds zichtbaar. Zich nestelen tussen het humane en het materiële is essentieel voor het slagen van hun projecten. Dit blijkt uit recente realisaties zoals de kunstgalerij Zeno X in Antwerpen, het crematorium in Holsbeek, het bezoekers­centrum voor het Zwin en de stadsbibliotheek De Krook in Gent.

zaal Expo

prijs € 5 (basis) / gratis (-19 jaar) / toegang 'architectuurkabinet' inbegrepen

22/02/2018 tot 10/06/2018
Geen archief items gevonden