U bent hier

(Re)compose the city – Unbuilt Brussels #2

In de beeldvorming rond Brussel wordt de Noord-Zuidverbinding over het algemeen gezien als een trauma, een grandioze fout en het resultaat van het ontbreken van een voluntaristisch en coherent stedenbouwkundig beleid.

In de beeldvorming rond Brussel wordt de Noord-Zuidverbinding over het algemeen gezien als een trauma, een grandioze fout en het resultaat van het ontbreken van een voluntaristisch en coherent stedenbouwkundig beleid. (re)compose the city belicht de periode waarin werd nagedacht over die Noord-Zuidverbinding, van 1836 tot 1952, waarin volop stedenbouwkundig onderzoek plaatsvond naar de omvorming van Brussel tot hoofdstad van België. De tentoonstelling is gebaseerd op verschillende projecten die nooit gerealiseerd werden maar niettemin richting hebben gegeven aan die periode. Wedstrijdvoorstellen, onderzoeksprojecten of andere alternatieve voorstellen komen rechtstreeks uit de archief- en documentatiecollecties van CIVA. Ontdek de plannen en voorstellen van de hand van o.m. Victor Bourgeois, Victor Horta, Henry Lacoste, Renaat Braem, Jean-Jules Eggericx, Gaston en Maxime Brunfaut of Luc Deleu en maak kennis met hun ideeën over het tracé, de projecten rond de drie hoofdstations, de Albertinabibliotheek en het Rijksadministratief Centrum.

(re)compose the city toont originele documenten van niet-gerealiseerde projecten. Maar ook al maken die project geen deel uit van de stad van vandaag, ze kunnen het debat over de huidige verstedelijking van Brussel ongetwijfeld voeden. Ontdek het uitgebreid programma van lezingen en nocturnes binnenkort via de website of social media van CIVA.

Praktisch:

Openingsuren: Dinsdag > zondag | 10:30 > 18:00

Plaats: CIVA

Tickets: Volwassenen : 10€ / groepstarief : 8€ / studenten en senioren : € 5 / -18 jaar: gratis

01/06/2018 tot 14/10/2018
Geen archief items gevonden