U bent hier

Theodoor van Loon - Een Caravaggist tussen Rome en Brussel

Net als zijn tijdgenoot Rubens ontwikkelde Van Loon een krachtige, originele stijl en liet hij zich zijn hele schildersleven lang inspireren door de meesters uit Italië.

Theodoor van Loon was een van de eerste schilders uit de Zuidelijke Nederlanden die zich verregaand liet beïnvloeden door de kunst van Caravaggio. Net als zijn tijdgenoot Rubens ontwikkelde Van Loon een krachtige, originele stijl en liet hij zich zijn hele schildersleven lang inspireren door de meesters uit Italië. Deze expo brengt je voor de allereerste keer in aanraking met het oeuvre van deze atypische kunstenaar en blaast de historische context waarin hij leefde nieuw leven in via boeken, tekening, gravures en schilderijen.

 

OKV-club

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen

De zeven schilderijen die de bedevaartkerk sieren, zijn Van Loons bekendste werken en de enige die zich als geheel nog op hun oorspronkelijke plaats bevinden. De monumentale taferelen tonen het leven van de Maagd. De thema’s sluiten aan bij de zeven feesten die ze aan het aartshertogelijke hof vierden.

10/10/2018 tot 13/01/2019
Ravensteinstraat
23
1000 Brussel